Bosch E-bike systemen

_

Bosch eBike Systems werd opgericht in het jaar 2009 en heeft zich sindsdien ontwikkeld van start-up tot Global Player. Tegenwoordig vertrouwen meer dan 100 toonaangevende fietsmerken wereldwijd op componenten die zijn ‘epowered by Bosch’.

De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, de krachtige aandrijvingseenheden en de duurzame accu’s zorgen voor veel rijplezier.

Het Intuvia-display van Bosch is bij alle lichtomstandigheden perfect leesbaar en is makkelijk en intuïtief te bedienen. Dankzij de afzonderlijke bedieningseenheid blijven uw handen veilig aan het stuur en dankzij het schakeladvies fietst u altijd in de juiste versnelling: dat ontziet de accu en vergroot je actieradius.

Met de Intuvia heeft u alle rijgegevens altijd goed voor ogen.

Bezig met de toekomst

_

De wereldbevolking groeit, grondstoffen slinken en het klimaat verandert. Bij Bosch riep dit de vraag op: Hoe gaan we deze uitdagingen aan? Voor Bosch is elektrische mobiliteit essentieel. Maar hoe zorg je ervoor dat e-mobiliteit meer wordt dan alleen een lokale oplossing? Hoe kunnen mensen hier de voordelen ervan ervaren?
Bosch is constant in ontwikkeling om de wereld een stukje milieuvriendelijk te maken.

Voor de hele levensduur van een elektrische fiets bedraagt de CO2-voetafdruk ongeveer 14 g/km. (incl. fabricage en vervoer)

Als alleen rekening wordt gehouden met de tijd dat u met uw e-Bike onderweg bent, resulteert het elektriciteitsverbruik in een gemiddelde CO2-waarde van circa 2-5 g/km.

Ter vergelijking: Een auto stoor ongeveer 150 g CO2/personenkilometer (pkm) uit, terwijl het openbaar vervoer tussen 60 en 80 g CO2/km uitstoot.

De E-bike is een van de meest milieuvriendelijke vervoersmiddelen die er is. Met een E-bike bent u duurzaam, mobiel, flexibel, emissievrij, veel minder luidruchtig én klimaatvriendelijk.
image
bosch active line motor

Active Line

_

Of het nu ’s morgens op kantoor is of ’s avonds in het restaurant: Met de Active Line geeft stedelijke mobiliteit weer plezier, zelfs in de spits. Harmonisch, licht en stil is het systeem ideaal voor alle straten en wegen in de stad.

De harmonisch gedoseerde acceleratie en de nauwelijks waarneembare trapweerstand boven 25 km/u of in de off-modus maken elke rit een belevenis. En voor een elegant statement: het design is onderscheiden met een Red Dot Award. De drive unit kan perfect in het fietsframe worden geïntegreerd en verlicht het bedieningsgemak en het leven nog een beetje meer dankzij het lichte gewicht.

Wat is de actieradius?

_

Voor veel fietsers is dat een centrale vraag. Er is geen eenduidig antwoord op. Er zijn net zoveel invloedsfactoren als de actieradius groot is.

Van minder dan 30 kilometer met één acculading tot meer dan 100 kilometer is mogelijk.

Zowel de fietser en de gekozen ondersteuningsmodus als de op de E-bike gemonteerde aandrijving, de accu, bandenspanning, type sensor etc beïnvloeden de actieradius.

Daarnaast zijn omgevingsomstandigheden zoals temperatuur, windomstandigheden en ondergrond van de weg van invloed op hoe ver u met één volle accu kunt worden gereden.

Met de actieradius-calculator van Bosch kunt u een gebruikelijke actieradius berekenen op basis van verschillende omstandigheden.

actieradius e-bike bosch