E-bike onderhoud tips

_

Een E-bike die goed onderhouden wordt, gaat veel langer mee en fietst veel fijner. Daarom geeft Maus Fietsen u graag wat tips om uw E-bike langer mee te laten gaan.

Bovendien is de kans minimaal dat u met pech stil komt te staan. Maar wat kunt u zelf doen om uw elektrische fiets zo lang mogelijk goed te houden?

Ook geven wij u nog enkele tips om zoveel mogelijk uit de accu van uw elektrische fiets te halen.

Naast het onderhoud van de accu heeft een E-bike wat meer onderhoud nodig dan een gewone fiets. Hoe vaak u zelf onderhoud moet plegen moet hangt af van het aantal kilometers dat u ermee fietst en in welke omstandigheden.

ebike onderhoud

Welk onderhoud aan je elektrische fiets kun je zelf doen?

_

Laat na de eerste 500 kilometer de eerste servicebeurt doen. Dit is noodzakelijk om eventuele speling weg te halen en om alles te controleren.
Controleer regelmatig of alle schroefjes en boutjes nog goed vastzitten. Draai deze aan als ze losjes zitten. Onthoud: Vast is vast!
Pomp de banden op tot de aanbevolen druk. Zachte banden slijten harder, zorgen voor extra rolweerstand en een kleinere actieradius omdat de accu sneller leeg gaat.
Smeer de ketting regelmatig in met een kettingsmeermiddel Veeg een teveel aan smeermiddel weer weg, anders trekt dat juist weer vuil aan. Een snaar hoeft niet gesmeerd te worden.
Houd de remschijven goed schoon om te voorkomen dat er geen vuil of vet op de schijven komt.
Plaats uw E-bike op een plek waar deze beschermd is tegen het weer. Plaats de elektrische fiets bij voorkeur uit de regen en uit direct zonlicht.
Start in een lage versnelling. Wanneer u eenmaal aan het fietsen bent, kunt u rustig opschakelen naar een hogere versnelling. Als u begint met fietsen in een hoge versnelling, wordt de accu zwaarder belast en deze zal dan korter meegaan dan de door de fabrikant aangegeven tijd.

Urban Arrow onderhoud

_

Een Urban Arrow bakfiets heeft uiteraard ook regelmatig onderhoud nodig.
Een ketting van de Urban Arrow gaat maximaal 5000 kilometer mee en moet eigenlijk elke 1500 km worden gecontroleerd en als het nodig is worden aangespannen.
Als u handig bent, kunt u zelf de ketting aanspannen.

Let op: Als de ketting niet goed wordt gespannen kan hij te strak staan waardoor de torque de motor kan beschadigen.
Bent u niet zeker van uw zaak, breng uw Urban Arrow dan langs Maus Fietsen voor onderhoud

image
e-bike accu onderhoud
Een E-bike accu is erg gevoelig voor lage temperaturen. Hoe lager de temperatuur, hoe kleiner het bereik én de laadcapaciteit van de accu.

Het is verstandig om in de winter de accu altijd binnenshuis te bewaren als u geen verwarmde stalling hebt voor uw elektrische fiets.

Accu onderhoud tips

_

Goed onderhoud verlengt de accuduur van uw elektrische fiets, logisch en simpel.

U kunt er zelf voor zorgen dat u het maximale uit de accu van uw elektrische fiets haalt

✓ Laad de accu de eerste 3 keer volledig op. Een nieuwe accu bereikt pas na een aantal laadbeurten zijn volledige capaciteit. Bij aflevering van uw nieuwe elektrische fiets zorgt Maus Fietsen dat de accu volledig is opgeladen.

✓ Laad de accu regelmatig op, ook als u de fiets weinig gebruikt (bijvoorbeeld in de winter).

✓ Een accu is gevoelig voor extreme temperaturen, leg de accu in huis als het vriest.

✓ Zorg dat de accu nooit te lang in direct zonlicht staat. Hierdoor wordt de accu te warm.

✓ Laad de accu niet op in een ruimte waarin het vriest. Tussen de 20-25 graden Celsius is optimaal.

✓ Zet een accu nooit compleet leeg weg (als het kan), dit kan een diepte ontlading tot gevolg hebben.

✓ Fiets u vaak korte ritjes? Hang de fiets niet na elke rit aan de lader, maar wacht tot de accu nog zo’n 20 procent vol is.

✓ Gebruik de originele lader. Gebruik en bewaar de oplader in een droge ruimte bij kamertemperatuur.

E-bike onderhoud bij Maus Fietsen

_

Bovenstaand hebben we u diverse tips gegeven om zo lang mogelijk van uw E-bike te genieten.

Toch is het raadzaam om regelmatig uw elektrische fiets langs te brengen voor onderhoudt.

Geeft het display een foutmelding? Maak dan direct een afspraak voor service. Doorfietsen kan dan bijvoorbeeld de accu kapot maken of de motor van de elektrische fiets beschadigen.

Bij Maus Fietsen wordt uw elektrische fiets en het complete elektrische systeem helemaal nagelopen en worden er bijvoorbeeld ook software updates van Bosch doorgevoerd.

Bosch eBike Service amsterdam