Over de E-bike

_

De elektrische fiets of E-bike is de laatste jaren echt enorm populair geworden, bij zowel jong en oud. Het is met een e-bike mogelijk geworden om een grotere afstand te overbruggen zonder daarvoor extra inspanning te leveren.

U bent gezond en verantwoord onderweg. Fietsen op een elektrische fiets wordt niet voor niets beschouwd als één van de grootste vernieuwingen in mobiliteit van de laatste 10 jaar

Ideaal voor woon–werkverkeer als alternatief van de auto, de boodschappen, maar ook ideaal voor een ontspannen fietstocht in het weekend.

e-bike-motor
Fietsen met trapondersteuning gaat ook met tegenwind of heuvelop, vederlicht en stil. Een prima reden om eerder, vaker én langer de fiets te pakken.

E-bike, elektrische fiets of pedelec

_

Bijna iedereen in Nederland noemt een fiets met elektrische trapondersteuning een e-bike. Vrijwel elke elektrische fiets die op dit moment in Nederland verkocht wordt is echter een zogenaamde ‘Pedelec’ (Pedal Electric Cycle).

Deze elektrische fiets werkt in combinatie met spierkracht en geeft alleen een ondersteuning. De gebruiker kan deze elektrische hulpmotor activeren door de fiets met spierkracht voort te bewegen.

De pedelec is de meest voorkomende elektrische fiets in Nederland en in de volksmond slaan de termen elektrische fiets en E-bike dan vaak ook op een pedelec.

image
ebike-display

Hoe werkt een E-bike?

_

Een elektrische fiets werkt op basis van een trapkrachtsensor of een speedsensor. Deze sensor registreert hoe hard u trapt. Het geregistreerde signaal wordt doorgegeven aan een controller. Deze controller vergelijkt de inspanning die u moet leveren met het door u gekozen rij-programma. Op basis daarvan wordt de motor van de e-bike aangestuurd tot het afgeven van meer of minder energie.

Er valt uiteraard veel te kiezen, zodat het wellicht lastig is om te bepalen welke e-bike het beste bij u past. Uiteraard weet u zelf het beste wat u belangrijk vindt en Maus Fietsen helpt u de e-bike zoeken die voldoet aan uw eisen en wensen.