Over Riese & Müller

_

Markus Riese en Heiko Müller leren elkaar aan het einde van de jaren 1980 kennen tijdens hun studie werktuigbouwkunde. Vanaf dat moment brengen ze hun vrije tijd door met het ombouwen en verbeteren van fietsen aan de hand van eigen ontwerpen en ideeën.

Puur tijdverdrijf – totdat Markus in 1992 een volledig nieuw idee voor vouwfietsen krijgt. Bij het volledig inveren van een fiets kunnen de draaipunten van de vering tegelijkertijd als scharnierpunten voor het vouwen worden gebruikt. Daarmee is de Birdy geboren, een ongekende, comfortabele vouwfiets.

De Birdy is slechts het begin. Er zullen veel andere innovatieve fietsconcepten volgen.

Riese & Müller groeit uit tot een merk voor veeleisende mensen, voor wie de fiets een belangrijke plaats in het leven inneemt. Ze hechten waarde aan hoge kwaliteit, duurzaamheid en onderscheidende aspecten, zoals de bijzondere uitstraling van Riese & Müller.

Riese & Müller Homage

_

Een markante belijning tot aan de bagagedrager en een volledige integratie van accu en motor – de Hommage overtuigt op het eerste gezicht met zijn unieke design. De Riese & Müller Control Technology met volledige vering zorgt voor en buitengewoon rijcomfort en een maximale veiligheid. Dankzij de lage instap is de fiets in het stadsverkeer makkelijk te hanteren – en wie langere afstanden wil afleggen of voor iets meer hoogtemeters kiest, beschikt met de optionele DualBattery met 1.250 Wh over een actieradius van tot wel 160 km en meer.

image
riese muller amsterdam regio

Riese & Müller Charger3

_

Voor het dagelijks woon-werkverkeer rond Amstelveen en Amsterdam en omstreken of voor langere fietstochten is de Charger3 met zijn sportieve geometrie, het dynamische onderstel met verende voorvork en comfort-zadelpen en de Bosch Performance Line CX motor de perfecte e-bike voor dagelijks gebruik.

Dankzij slimme details, daglichtlampen en permanente verlichting is deze bike onder alle weersomstandigheden inzetbaar en kan hij zonder problemen buiten worden gestald. En voor wie ver weg of hogerop wil, biedt de optionele DualBattery 1125 een actieradius van tot wel 150 kilometer en meer.